Jag tänker en hel del på Google just nu. Och det beror på ett litet köp jag gjorde för några veckor sen. Jag köpte en Google Home Mini för att ersätta min Amazon Echo Dot i köket. Främst för att man kan prata svenska med Googles assistent.

Med några korta ord så är Google Assistenten jättebra. Förstår allt jag säger, kan svara på allmänna frågor (t.ex. hur många gånger gävlebocken brunnit eller när melodifestivalen börjar), kunde styra alla mina smarta enheter på en gång (bland annat min dammsugare som fortfarande inte stödjer HomeKit) och är allmänt smart.

Allt det är bra men känslan att Google samlar på sig stora mängder personlig information kan jag inte komma undan. Jag vill väldigt gärna använda Google fullt ut med kalender, mail, Android, med mera då jag tror att upplevelsen med Googles ekosystem är bra.

Kanske blir en Pixel-telefon snart?